Historie.cs
- Hombre
- bývalý předseda - na odpočinku
Historie.cs
V úterý se mnou proběhlo natáčení do tohoto diskuzního pořadu, kdy jsem byl osloven tvůrci, abych něco pověděl o fanklubu, protože se jeden díl bude věnovat právě našemu seriálu. Natáčeli jsme v obci Vojkov, zrovna v úterý, když byla ta největším zima, takže snad z toho půjde něco použít :P . Kdo tento pořad nezná, tak se jedná o studiovou diskuzi historiků o různých obdobích našich dějin, u toho se objevují prostřihy na různé filmové ukázky atd. Tak to zřejmě bude i tentokrát. Vysílat by se mělo asi 7.11.
....dnes bude ten, slavnej blaznivej den....dnes bude ten, slavnej blaznivej den......
Re: Historie.cs
Tak to je skvělé. Díky za zprávu, to si nenechám ujít.
- Fredy
- kapitán
Paráda předsedo!Už si začínám programovat DVD rekordér! 8-)
"Každou chvíli se na mýtině objeví světlo,vyjdete ven a půjdete rovnou za světlem,až uvidíte strejčka....."
- Bína
- kapitán
V sobotu 7.11.15. to šlo ve 21.05 na ČT 24. Kdo neviděl možné dohledat někde v ivysíláníČT.
Bína,prosím pěkně.Já jsem Standův kamarád.Bude nám po něm oběma smutno.Viďte!
- fotograf Pospíšil
- strážmistr
"Když se chceš pomstít živým, podřežeš jim stromy... Ale když podřežeš lidi, podřezávat stromy je už zbytečný...."
Kde je asi konec družební kronice? 

"Ve vlastních názorech se shodnu s každým." (Ivan Kraus)
- Hermine von Paulsen
- kapitán
Ja som to nasla dnes tu: https://www.youtube.com/watch?v=h9Lj1rXmLik , hned som si to i cele pozrela a pekne ste tam hovorili Hombre.Hombre píše:V úterý se mnou proběhlo natáčení do tohoto diskuzního pořadu, kdy jsem byl osloven tvůrci, abych něco pověděl o fanklubu...Kdo tento pořad nezná, tak se jedná o studiovou diskuzi historiků o různých obdobích našich dějin, u toho se objevují prostřihy na různé filmové ukázky atd. ....

Co sa tyka diskusie, Daniel Ruzicka a Vladimir Kucera na mna posobili zosnurovano a uzkoprso, tendencne.
Naopak velmi inovativne, k veci a mudro hovoril historik Kamil Cinatl najme v case 13:25-14:45 dalej 15:20 az 15:53 Voci Kucerovmu vyroku v case 43:50 ktory sa tykal Zeny za pultom, Cinatl velmi trefne reagoval 44:10-45:03.
Historik Petr Bednarik mal tiez pocas celej relacie realisticky pohlad, ale samozrejme co sa tyka nejakych prognoz do buducnosti v zavere relacie, to si mohol odpustit, nakolko ma vediet, ze on ako historik nema kristalovu gulu na predpovedanie buducnosti, dokonca aj u profesionalnych prognostikov a sociologov doteraz vzdy cas ukazal, ze sa mylili, a nastalo v spolocnosti to, co nikto z nich nepredpokladal.
- FANYNKA AGENTA BLÁHY
- strážmistr
Mě docela zarazila informace o tom, že se přesně neví kteří vokalisté nazpivaly Bič Boží!
Vedou se spekulace.
Vedou se spekulace.
Já jsem z Jihlavy, jestli to víte.... A byly jsme krajani se Standou...
-
- poručík
Je tam veľa zaujímavých momentov. Historik Kamil Cinatl ma zaujal, keď povedal, že používa ukážky zo starších filmov vo výuke, a pobavil, keď povedal, že keď premietol študentom ukážku z filmu Ján Roháč z Dubé, aby podnietil diskusiu o bitke pri Lipanoch, tak mu odkázali, že je to z Pána prsteňov.
Ale ako píšem, v tejto časti historie.cs je veľa zaujímavých myšlienok.
Ale ako píšem, v tejto časti historie.cs je veľa zaujímavých myšlienok.
Dejte už proboha pokoj s tím třídním bojem..
- Hermine von Paulsen
- kapitán
Nebude to nieco podobne ako ked kadejaki spevaci naspievaju napr. tych modrych smolkov, zmodifikuju im hlasy a zmluvne su viazani, ze nesmu svoju identitu prezradit? Asi nie. Skor by som povedala, ze ti vokalisti mlcia, lebo sa nazdavaju, ze by im to mohlo poskodit karieru, alebo popularitu. Z toho by sa dalo snad usudit, ze to boli ludia, ktori dodnes su aktivni v "show-biznise". Nevidim dovod preco by sa obycajny Janko Mrkvicka, k tomu nechcel hlasit.FANYNKA AGENTA BLÁHY píše:Mě docela zarazila informace o tom, že se přesně neví kteří vokalisté nazpivaly Bič Boží!
Vedou se spekulace.
Já se obávám, že ti lidé - vzhledem k době, která od natáčení uplynula - už dnes mají pěveckou kariéru dávno za sebou a mají zcela jiné starosti...Hermine von Paulsen píše: Skor by som povedala, ze ti vokalisti mlcia, lebo sa nazdavaju, ze by im to mohlo poskodit karieru, alebo popularitu. Z toho by sa dalo snad usudit, ze to boli ludia, ktori dodnes su aktivni v "show-biznise".

Důvod je myslím úplně jiný - tehdy se tak neřešilo, kdo konkrétně nazpíval či nahrál určitý filmový part, podstatný byl autor hudby (v našem případě Zdeněk Liška), případně celé hudební těleso a jeho dirigent (obvykle FISYO a Belfín, Koníček, Klemens nebo jiné známé jméno).
Mluvili jsme kdysi s Martinem Rudovským, archivářem FOKu, který se hudbou Zdeňka Lišky detailně zabývá, a ten nám řekl, že u Biče božího nejsou dochovány žádné záznamy o tom, kdo tuto píseň nahrál či nazpíval... Rozhodně se tehdy nepředpokládalo, že se píseň stane takovým kultem a nebyl důvod to zaznamenávat

"Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind."
- Hermine von Paulsen
- kapitán
Je mi to jasne, ale predsa, ti ludia fyzicky existovali, sa mi zda divne, ze nikomu sa za tie roky nepochvalili, ze si tam zaspievali. Bolo to kultove uz i pred 25-imi rokmi. Aj keby to hovorili len vo svojom okoli, mundpropaganda by sa rozsirila. Ale vyzera to, akoby sa prave chvalit nechceli. Skoda.Hanele píše: Já se obávám, že ti lidé - vzhledem k době, která od natáčení uplynula - už dnes mají pěveckou kariéru dávno za sebou a mají zcela jiné starosti...![]()
...u Biče božího nejsou dochovány žádné záznamy o tom, kdo tuto píseň nahrál či nazpíval...