Knižní major Zeman
Re: Knižní major Zeman
Ahoj všem majorům.
Jelikož jsem ještě nenapsal na toto báječné forum ani řádku, činím dnes a to s toho důvodu, že mi Ježíšek nadělil tuto knihu " 30 případů majora zemana - Příběh legendárního seriálu a jeho hrdinů" Knihu jsem si přál a zatím je pro mne opravdu zajímavá. Seriál mám moc rád a fórum průběžně pročítám. Je tu tolik informací, že už pomalu není šance na něco přijít, aby to tu už nebylo. Proto ta má absence v diskuzi.
Jelikož jsem ještě nenapsal na toto báječné forum ani řádku, činím dnes a to s toho důvodu, že mi Ježíšek nadělil tuto knihu " 30 případů majora zemana - Příběh legendárního seriálu a jeho hrdinů" Knihu jsem si přál a zatím je pro mne opravdu zajímavá. Seriál mám moc rád a fórum průběžně pročítám. Je tu tolik informací, že už pomalu není šance na něco přijít, aby to tu už nebylo. Proto ta má absence v diskuzi.
- plk.Žitný
- předseda
Včera jsem krátce hovořil s Vl.Brabcem ,knížku si pochvaloval jak je dobře napsaná- jeden exemplář totiž dostal... ,,Ani jsem netušil, že seriál provázela taková řada nesnází a třenic...,, -říkal. :mrgreen:
Chtějí stranu zbavit všech mocenských opor a narušovat naše spojenectví se Sovětským svazem..
- Willy Kleiber
- major
:o co ještě říkal? Nějaké pikantnost? ;)plk.Žitný píše:Včera jsem krátce hovořil s Vl.Brabcem ,knížku si pochvaloval jak je dobře napsaná- jeden exemplář totiž dostal... ,,Ani jsem netušil, že seriál provázela taková řada nesnází a třenic...,, -říkal. :mrgreen:
Horko, že jo...Jako tenkrát v Krakově!
Můžu se zeptat? A omluva jestli se to řešilo jinde. V díle Hon na lišku se objevuje kapitán Kristek (hraje ho Holý) a v díle Vrah se skrývá v poli se objevuje také kapitán, v knižní verzi kapitán téhož jména - Kristek, ale hraje ho Němeček. Má nebo nemá jít o tutéž osobu? (Kristek z Honu emigroval do NSR a po výcviku v CIC se vrátil do ČSR aby poškozoval JZD, KSČ a SNB...?)
Tak řekni jak to tenkrát bylo ! Mluv za nás, Honzo !
- fotograf Pospíšil
- strážmistr
Jedná se o stejnou postavu, alespoň já jsem ji za stejnou považoval. Mám dojem, že v knižní podobě dílu Vrah se skrývá v poli jsou uvedeny okolnosti na základě kterých si lze obě postavy ztotožnit...
"Když se chceš pomstít živým, podřežeš jim stromy... Ale když podřežeš lidi, podřezávat stromy je už zbytečný...."
- malej Míra
- bývalý předseda č.2
Tady se nám obě verze rozcházejí. V knižní podobě se jedná o stejnou postavu, v seriálové nikoliv.
Mám ti ukázat jak plave?
Ne tak těsná souvislost s 30PMZ, ale za zmínku stojí. V titulkách k dílu Mimikry je uveden jako autor povídky Milan Gruber. Je to již delší dobu, ale zkusil jsem tehdy v knihovně (konkrétně Městská knihovna Praha) najít tu povídku, zadal jsem do „Koniáše“-katalogu jméno Milan Gruber a vyhledalo to knihu Šifry odvahy. Půjčil jsem si ji a stálo to za to.
Obsahuje vlastně 2 povídky – „Šifry odvahy“ a „Let do souhvězdí pavouka“. Zvlášť tu druhou jsem přečetl jedním dechem. Jedná se o rekonstrukci skutečné události. Je to neúspěšný pokus o únos autobusu (podobné jako únos letadla v Mimikrách) s 40 dětmi, přes hranice do NSR, 23.5.1978, bratranci Barešovými. Zarážející je, že místo aby členové PS nechali autobus projet, tak jej raději (již po vystoupení dětí) rozstříleli a odnesl to životem i řidič autobusu. Malá perlička – v knížce se řidič autobusu jmenuje Brůna.
Na akci rozloučení s panem Brabcem jsem se od pana Adolfa Grubera dozvěděl, že Milan Gruber je jeho syn.
Obsahuje vlastně 2 povídky – „Šifry odvahy“ a „Let do souhvězdí pavouka“. Zvlášť tu druhou jsem přečetl jedním dechem. Jedná se o rekonstrukci skutečné události. Je to neúspěšný pokus o únos autobusu (podobné jako únos letadla v Mimikrách) s 40 dětmi, přes hranice do NSR, 23.5.1978, bratranci Barešovými. Zarážející je, že místo aby členové PS nechali autobus projet, tak jej raději (již po vystoupení dětí) rozstříleli a odnesl to životem i řidič autobusu. Malá perlička – v knížce se řidič autobusu jmenuje Brůna.
Na akci rozloučení s panem Brabcem jsem se od pana Adolfa Grubera dozvěděl, že Milan Gruber je jeho syn.
Tenhle pohřební vůz projede všude. Nikdo se ho neodváží zastavit. Ani policajti ne. Ale kam v něm jedem teď, dva roky po válce?
- Hombre
- bývalý předseda - na odpočinku
Znám obě povídky a přečetl jsem je jedním dechem, mám rád takovéhle příběhy. A to je teda velmi zajímavá zpráva (nebo náhoda) to o tom synovi, to by mě vůbec nenapadlo, že je tam rodinná přízeň 

....dnes bude ten, slavnej blaznivej den....dnes bude ten, slavnej blaznivej den......