Výročí vysílání majora Zemana
Výročí vysílání majora Zemana
Nevím, jestli už se to tu neřešilo někdy dřív, ale nikde jsem na to přes vyhledávání nenarazil:
Dnes je tomu 35 let, co měl v Československé televizi premiéru 1. díl seriálu Třicet případů majora Zemana - tedy 11. ledna 1976, u příležitosti 30. výročí vzniku Sboru národní bezpečnosti (SNB).
Dnešní datum je tedy dost velký důvod k oslavě, což je třeba zapít na nejbližším srazu ;)
Celý článek k výročí je zde (jsou to poslední čtyři odstavce textu): http://magazin.ceskenoviny.cz/kalendari ... dna/579793
Dnes je tomu 35 let, co měl v Československé televizi premiéru 1. díl seriálu Třicet případů majora Zemana - tedy 11. ledna 1976, u příležitosti 30. výročí vzniku Sboru národní bezpečnosti (SNB).
Dnešní datum je tedy dost velký důvod k oslavě, což je třeba zapít na nejbližším srazu ;)
Celý článek k výročí je zde (jsou to poslední čtyři odstavce textu): http://magazin.ceskenoviny.cz/kalendari ... dna/579793
- Honza Zeman
- předseda
Re: Výročí vysílání majora Zemana
Pane kolego, mate cist vsechny prispevky, predevsim ty od predsedy :D . V sekci Ostatni je tema Major Zeman v rozhlase, kam jsem neco napsal. Navic je dobre si obcas nacist i hlavni stranku webu... ;)
....dnes bude ten, slavnej blaznivej den....dnes bude ten, slavnej blaznivej den......
Je už to hodně dlouho,ale pamatuji si to,když šel v televizi Major Zeman poprvé.Utíká to.
Přeneste palbu na mě.
Tak to se omlouvám, budu číst pozorněji. Bylo mi divné, že by taková událost nebyla známá Úvodní stránku načítám, ale mám asi uloženou starou verzi titulní stránky v cachi a pak nevidím zásadní věci
- Honza Zeman
- předseda
U prilezitosti tohoto vyroci se dnesni Nedelni Blesk venuje na ctyrech stranach i serialu. Hned v uvodu si ale sam pod sebou podrezal vetev: "Mladsi lide, kteri neznaji komunistickou propagandu (kterou serial obsahuje), jej povazuji za kultovni". Pokud se teda nekdo z nas povazujete za mladeho (ja treba ano :D ), tak jsme asi uplni blbci :o .
Jinak clanek obsahuje vsem zname informace, je to prakticky opsana kniha pana Ruzicky, i od nas se urcite cerpalo. Dal jsou uvedeny nazory na serial pana Brabce, pani Obermaierove a pana Jelinka. Pan Brabec o serialu pry uz nechce vubec slyset :D , tady bych pany redaktory uvedl na pravou miru: Jak od koho a jak pro koho.
Dal jsou pak uvedeny osudy pani Dolezalove, Williga, Veskrnove, Kaisera, Razlove a Zelezneho. Na posledni strane je pak nekolik odpovedi i pana Kubicka k dilu Studna.
Jinak clanek obsahuje vsem zname informace, je to prakticky opsana kniha pana Ruzicky, i od nas se urcite cerpalo. Dal jsou uvedeny nazory na serial pana Brabce, pani Obermaierove a pana Jelinka. Pan Brabec o serialu pry uz nechce vubec slyset :D , tady bych pany redaktory uvedl na pravou miru: Jak od koho a jak pro koho.
Dal jsou pak uvedeny osudy pani Dolezalove, Williga, Veskrnove, Kaisera, Razlove a Zelezneho. Na posledni strane je pak nekolik odpovedi i pana Kubicka k dilu Studna.
....dnes bude ten, slavnej blaznivej den....dnes bude ten, slavnej blaznivej den......
- Honza Zeman
- předseda
Jen pro poradek odkaz na clanek v Blesku o serialu k 35. vyroci uvedeni v televizi.
- prof. Braun
- kapitán
Nedělní Blesk jsem "prečítal" už v neděli. Ve většině souhlasím s předsedou. Nicméně jedno pozitivum na tom článku shledávám, a sice že ho můžeme brát jako potvrzení skutečnosti, že Vovka Železný skutečně hrál v 30PMZ. Pokud vím, dosud jsme to neměli za 100% potvrzené. Nebo se mýlím?
Jenomže my nejsme jen tak někdo!
- huba.buba
- pokladník fanklubu ve výslužbě
No - připadá mi to , jako bych to už před pár lety četl v trošku jiné podobě z bratrského deníku Aha! Vesměs jsou to posbírané informace od nás. Pochybuju , že by autor článku si dal práci s tak přesnou analýzou. Jednoduše oprášil už jednou napsané. A ty bláboly viz. např. pan Brabec?? K smíchu! :lol: Když teď panu Brabcovi zavolám , tak se vsadím , že v tom , co v tomto článku je jím ,,citováno,, nemá namočenej ani jeden prst. Nebo varianta druhá , že by jsme před měsícem seděli v restauraci u majora Zemana s nějakým dvojníkem.prof. Braun píše: na tom článku shledávám, a sice že ho můžeme brát jako potvrzení skutečnosti, že Vovka Železný skutečně hrál v 30PMZ. Pokud vím, dosud jsme to neměli za 100% potvrzené. Nebo se mýlím?
,,ŠKOLY MÁM ČESKÝ, ALE HUBU VÍDEŇSKOU,,
Snad nechcete brát Blesk jako něco (ani nevímjak to pojmenovat) co by mělo přinášet seriozní informace.....? :shock: Jen ty příběhy postav....Takových pánů herců ve významných rolích a oni vyberou toto...Vždy když řeším tento komunisticko-demogratický konflikt vybaví se mi p.Brzobohatý ve filmu Všichni dobří rodáci se vracejí.....
Někdo má rád černý a někdo zase blondíny ale mezi náma v barvě vlasů to není..
- Honza Zeman
- předseda
A mame tady dalsi sdelovaci prostredek, ktery pripomina toto vyroci, byt opravdu dost zvlastnim pristupem. Casopis Instinkt ve svem poslednim cisle, ktere vyslo vcera, uvadi tento hodne podivny text a zrejme ho nemysli vazne. Udajne kdysi v dobach fungovani radia Limonadovy Joe se jakysi pan Lumir Tucek a Dusan Vselicha pokusili novymi dialogy predabovat puvodni serial a uvest ho v televizi. Z toho ale seslo kvuli autorskym pravum, nakonec vznikl nejaky dokument "Konecne pravda" a pri tvorbe tohoto dila autori objevili puvodniho scenaristu serialu, jakehosi Frantiska Sipala, ktery serial napsal v roce 1968 a chtel v nem ukazat pravdive praci Bezpecnosti, a jak komuniste drzi narod v klestich. Serial se pry tak natocil, ale u schvalovacky to neproslo, naopak si ho soudruzi "predabovali podle sveho" a vznikl nynejsi rudy paskvil :D .
Treba v dilu Mimikry byl podle pana Sipala Kajik Vondrich chudak nemocny cukrovkou, ktery si mel pichat inzulin a ne drogovy dealer....
No celkove ten clanek stoji tak za odplivnuti, nejspis to ma slouzit jako recese, kterou se autor clanku ohani, pokud mluvi o fanklubu, kde se sdruzuji fandove :roll: . Prinesu ho na nejaky sraz a muzete se pokochat, kolegove, recesiste :x :shock: :lol:
Treba v dilu Mimikry byl podle pana Sipala Kajik Vondrich chudak nemocny cukrovkou, ktery si mel pichat inzulin a ne drogovy dealer....
No celkove ten clanek stoji tak za odplivnuti, nejspis to ma slouzit jako recese, kterou se autor clanku ohani, pokud mluvi o fanklubu, kde se sdruzuji fandove :roll: . Prinesu ho na nejaky sraz a muzete se pokochat, kolegove, recesiste :x :shock: :lol:
Pokud se kolem toho mota Lumir Tucek (ted je casto k videni v Na stojaka), tak bych to jako recesi bral.
Možno tou dolinou ide ten voz.........
Ale, čože...? Na návštěve?!
- malej Míra
- bývalý předseda č.2
Zmíněný článek jsem si se zájmem přečetl. S nadhledem jsem se pobavil, nicméně jedna věc mě zaujala a to autentická fotografie z oné slavné besedy, která předcházele první porevoluční repríze v r. 1999 na ČT1. Je na ní vidět moderátor Marek Wolner, člen "bojovníků za svobodu", paní Obermajerová a dotyčný nám neznámý tehdejší fanoušek 30PMZ, snad z Brna... ;) :D
Mám ti ukázat jak plave?
Náhodou, pánové, na netu jsem si tehdy tuto parodii, kdy byl seriál nadabován v opačném duchu - krutí policisté a hodní členové kapely Mimikry - pouštěl a královsky jsem se bavil, bohužel šlo o datový proud zabezpoečený proti stažení do počítače a stránky posléze zmizely, takže od té doby marně tuhle parodii hledám...
-
- strážmistr
VŘSR nebyla v říjnu, Lenin se jmenoval Uljanov ...
... a Major Zeman byl na obrazovky POPRVÉ UVEDEN ne v lednu 1976, ale již v dubnu 1975. Nějak se mi nezdála ta premiéra ke Dni SNB, neboť SNB vznikl již 17.4.1945 v Košicích. Navíc jsem měl pocit, že jsem Zemana viděl již dřív a nemýlil jsem se. Poprvé se Jan Zeman na obrazovkách zaskvěl dne 18.dubna 1975 ve 20,15 na I.programu ČST v předpremiéře jednoho z již dokončených dílů jako připomínka 30.výročí vzniku SNB. Jako důkaz přikládám fotokopii z dobového programového týdeníku. Pro naše vědecké bádání je to jistě velice zajímavý fakt.
- Přílohy
-
- Zeman.jpg (147.2 KiB) Zobrazeno 6529 x
To jste nemusel, pane Mutl ...