4. díl - Rubínové kříže
Re: 4. díl - Rubínové kříže
Vzhledem k místu mého bydliště,mohu potvrdit zmiňovanou poštu ve Štěchovicích.Byl jsem tam včera a dnes tam mám také něco doporučeného.....Jinak v záběru je i vidět nad poštou taková zahrádka.Vlastě jsou tam husté stromy a zídka.Tam byla, je a doufám že i bude zahradní restaurace.Tak pokud na pivko tak tam.
"Hleďte si svýho vy svazáku a hlídejte si toho ohaře ,ať vám s ním neuletí kos"
- Honza Zeman
- předseda
Mozna male doplneni po pripomenuti si vcerejsiho dilu, jizda pohrebaku po silnici po loupezi, by mohla byt na 99% cesta z Radotina do Zadni Kopaniny, kudy jel i Jirka Hradec se sanitkou?
....dnes bude ten, slavnej blaznivej den....dnes bude ten, slavnej blaznivej den......
- prof. Braun
- kapitán
Taky mě to včera při sledování Rubínových křížů napadlo... Asi to bylo oblíbené místo filmového štábu našeho seriálu!
Jenomže my nejsme jen tak někdo!
- prof. Braun
- kapitán
Detektivní kancelář prof. Brauna hlásí další nález. Tentokrát jsem šel takřka najisto, protože bydlím skoro za rohem - jen jsem byl jaksi líný tam dojít... Takže scéna "tajné" porady Willyho, Mauera a Honzy alias Lipinského před vyloupením trezoru se točila na Olšanských hřbitovech v Praze (Hřbitov VI., odd. 6a a zřejmě i 6b). Zajímavostí je, že jeden hrob, kolem něhož prochází Willy, patří rodině Syřišťů (Rudla mezi nima ale není) a opodál je pohřben zpěvák Jiří Schelinger, který tragicky zahynul v roce 1981.
Naposledy upravil(a) prof. Braun dne stř 18. srp 2010 13:37:24, celkem upraveno 1 x.
- prof. Braun
- kapitán
- malej Míra
- bývalý předseda č.2
K tomu nezbývá než dodat: Bravo pane profesore! Oprvadu budeme muset také uspořádat výlet po místech natáčení, která máme takřka pod nosem, tedy v Praze... ;) :D
Mám ti ukázat jak plave?
- Honza Zeman
- předseda
Na zbraslavskem webu i na oknech zbraslavske restaurace "Na Vidence" se objevil tento plakat:
Zatim netusim, jestli je to definitvni konec mista nataceni a jestli se to vztahuje i na vycep, kde se tocila schuzka trojice Mauer, Lipinsky a Kleiber, nebo jen budova dostane novy kabat a restaurace pak bude opet fungovat? Slovo "prodej" nezni moc pozitivne, tezko rict, kdo je novy vlastnik a co tam zamysli.... ....dnes bude ten, slavnej blaznivej den....dnes bude ten, slavnej blaznivej den......
Zánik restaurace by byla věčná škoda. Snad tam bude restaurace i nadále po rekonstrukci.
Ano škoda by to bezesporu byla.Také jsem měl,asi jako mnoho zdejších,možnost mnohokrát odnést odtud tu ,která občas posedává na rameni...Možná taková rekonstrukce scény na místě oném by nebyla k zahození... ;) Než se třeba změní interiér.Já nemám herecké vlohy atak snad jedině jako komparz.Nějaké hadry bych snad sehnal... ;)Elden píše:Zánik restaurace by byla věčná škoda. Snad tam bude restaurace i nadále po rekonstrukci.
"Hleďte si svýho vy svazáku a hlídejte si toho ohaře ,ať vám s ním neuletí kos"
- Honza Zeman
- předseda
Rekonstrukce setkani trojice v hospode samozrejme probehla a je zaznamenana na kamere, ale urcite by stalo za to ji zopakovat a pripadne doladit a doplnit :P
....dnes bude ten, slavnej blaznivej den....dnes bude ten, slavnej blaznivej den......
- malej Míra
- bývalý předseda č.2
V minulých dnech jsem "ze záznamu" sledoval poslední díl Hříchy pro diváky detektivek. Patrně nejslabší díl jinak průměrného televizního počinu byl zajímavý tím, že se z větší části odehrával na Líšně. Z parku u zámku samotného toho bylo vidět mnohem víc než v samotných RK. Pořád jsem čekal, kdy se z okna vykloní Kalina s pistolí, anebo když Vinklář nebo Veškrnová otevřeli dveře od onoho zahradního domku, že se tam bude houpat oběšený správce... :mrgreen:
Mám ti ukázat jak plave?
- malej Míra
- bývalý předseda č.2
Včera nás upozornil pan Brabec, že úvodní scény - přestřelka s Lipinským při jeho útěku z vlaku - se točily na trati Sedlčany-Votice. ;) :D
Mám ti ukázat jak plave?
- prof. Braun
- kapitán
Takže je to jasný a de facto potvrzený (viz moje odpověď v Místech natáčení - Smrt u jezera). Stačí jen zajet a nafotit. Ale až bude venku zeleno - a na to si ještě dlouho počkáme...malej Míra píše:Včera nás upozornil pan Brabec, že úvodní scény - přestřelka s Lipinským při jeho útěku z vlaku - se točily na trati Sedlčany-Votice. ;) :D
- Arnold Hackl
- předseda moravské sekce
Tak nevím, ale pokud je to objevené okno tohle, tak jeho fotku jsem sem dával 8.7.2008. ;)
Tenkrát to proběhlo bez jakékoliv odezvy (žádné volání sláva, jak říká Švejk). :mrgreen:
Tenkrát to proběhlo bez jakékoliv odezvy (žádné volání sláva, jak říká Švejk). :mrgreen:
- Přílohy
-
- okno_zmensene.JPG (73.83 KiB) Zobrazeno 9295 x
Po otci Němec, po matce Čech, teď státní příslušnost Velká Británie, zástupce firmy Benson & Benson z Manchesteru.
- Arnold Hackl
- předseda moravské sekce
Aspoň máme stále po čem pátrat a můžeme objevovat stále nové a nové věci. :mrgreen:pan Černý píše:To vědí Arny, tehdy to asi opravdu proběhlo bez povšimnutí, alespoň já se přiznám, že jsem to nějak nezaregistroval :mrgreen:
Po otci Němec, po matce Čech, teď státní příslušnost Velká Británie, zástupce firmy Benson & Benson z Manchesteru.