Skupina bratří Mašínů

Co se nikam nevešlo, ale nejsou to nesmysly
Odpovědět
Uživatelský avatar
Koštýř
kapitán
Příspěvky: 355
Registrován: ned 05. dub 2009 16:06:54
Bydliště: Hájecký hřbitov

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Koštýř »

geza píše:..nestojí ani za to odplivnutí..Toto je můj vlastní názor a prosím, nepodsouvejte mi nepochopení let 50. nebo myšlení poznamenané komunismem.
Pane kolego, rozhodně nemám v úmyslu nikomu nic podsouvat. Jak jsem psal, celá kauza je velmi rozporuplná a dosud ne zcela řádně zdokumentovaná. Jen mě zaráží jednoznačné odsudky, zejména na diskusích..častokrát bez znalosti věci. Váš názor respektuji a s tím odplivnutím.. Chápu p.Rošického ml. o jeho chuti plivnout Mašínům do tváře. Zabili mu otce, nebo byl něštastně zabit.. Jinak mě také zajímá pohled odlišný - třeba dokument Svědomí hrdinů od M. Kačora (sponzorovaný mj. V. Filipem z KSČM :roll: ) http://www.youtube.com/watch?v=FYg7YqBO12U
Co stejnojmenná kniha-už jste přečetl? Někde si ji seženu - jako zajímavost, jako zdroj dalších dokumentů, fotografií, jako srovnání... proč ne?
Určitě jsem i po letech (nejsem badatel, jen mě to zajímá) dalek příkrého hodnocení vrazi - a netvrdím ani, že hrdinové. Asi tak.
Dokonce se objevuje možnost, že skupinu Mašínů nějakým způsobem řídila StB.. :shock: , asi (nebo určitě) bez jejich vědomí. Jak třeba mohl pan Rošický ml. údajně po týdnu vědět, že čin spáchali Mašíni?? Odkud? Proč to neoznámil? Proč tedy bezpečnost Mašíny (odb.skupinu) nepozatýkala?
Otázek je mnoho.. kde je pravda? Je to spletitý případ, který bude rozdělovat společnost hodně dlouho.
Pamětní deska.jpg
Pamětní deska.jpg (173.83 KiB) Zobrazeno 7151 x
Na hřbitově se stalo něco strašnýho...
Uživatelský avatar
Salaba
major
Příspěvky: 818
Registrován: stř 28. kvě 2008 18:27:18
Bydliště: Hájice u Prahy

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Salaba »

"Lidé si asi neuvědomují, že když měl někdo v té době povolení dostat pistoli, tak byl zatraceně dobře prověřený a spolehlivý komunista. To nedostal jen tak někdo," řekli bratři v dokumentu...
Koštýř píše:...Pokud vím, tak pokladník nebyl popraven (!). Ano, bránil (státní) majetek - zachoval se asi správně - i když..
V r. 1985 jsem byl na brigádě u Spojů (pošta) jako student. Spolu s řidičem obyčejné Škody 1203 jsme rozváželi mimo dopisů apod. i hotovost - peníze na důchody, na pobočky na vesnicích. Dost peněz v pytlích. Vyfásli jsme pistoli s osmi náboji.. která stejně ležela celou dobu v kastlíku na přístrojovce....
Pane kolego také jste byl v té době zatraceně dobře prověřený a spolehlivý komunista?? :cry:
Také už jsem se ke kauze Mašínů nechtěl vyjadřovat, respektuji, že každý máme svůj názor. Ale ze státního ocenění C.Mašínovi a prohlášení některých politiků "hajlujících" v duchu oslavy hrdinství skupiny Mašínů je mi blivno...
Dobře provedli co provedli ať už měli pohnutky jakékoli. Proč však z nich dělat hrdiny?? Co svými činy dokázali? Přispěli nějak tím, že povraždili nevinné lidi ke změně systému? Proč svůj "boj" nezaměřili na skutečné nepřátele - tedy v té době komunisty ve vysokých státních funkcích?? Panu Mašínovi se v rozhovoru dostupném na youtube nelíbil polistopadový vývoj u nás (m.j.v tom rozhovoru mě překvapilo, že taková "osobnost"mluví chvílemi jako primitiv :( ). Co udělali "hrdinové" Mašínové po svém toužebném prostřílení se ke svobodě za svého pobytu v USA proto aby skutečně napomohli k potlačení komunistických ideií ve své domovské vlasti?? Nic...
A když se tu objevili fotky..."Muži, kteří chtěli získat zbraně, do Čelákovic přijeli v ukradené sanitce. Zaparkovali ji před služebnou a Honzátkovi namluvili, že měli dopravní nehodu. Uvěřil jim a pustil je dovnitř. Milan Paumer, který se akce zúčastnil s Mašíny, tvrdí, že strážmistra omámili chloroformem a nechali ho ležet na zemi služebny. Rozhodně popřel, že by ho svázali. Tím si ale protiřečí jak s Mašíny, tak s policejní dokumentací."
Obrázek
A fotka téhož podříznutého strážmistra Honzátka v kaluži krve...? Tak snad bestie podřezávají dobytek ne? Takhle se zabíjí člověk co se nemůže bránit??
Jen doufám, že po letech někoho nenapadne vyznamenat třeba Václava Mrázka za to, že zabíjením žen v 50tých letech 20.století bojoval proti komunismu před svým útěkem na západ, který se mu nepovedl jen proto, že si pomýlil světové strany a vydal se z chomutovska na Kladno :o :? ...(já vím kolegové, že ten konec zní trochu demagogicky ale "státně vyznamenané činy Mašínů a spol." to je opravdu vrchol :cry: ...)
No tak co, loučit se nebudem, snad se ještě někdy uvidíme že jo?! A pak si teprv dáme to správný tóčo!!!
Uživatelský avatar
Koštýř
kapitán
Příspěvky: 355
Registrován: ned 05. dub 2009 16:06:54
Bydliště: Hájecký hřbitov

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Koštýř »

Tak samozřejmě jsem nebyl prověřený, natož komunista (pistoli vyfásl řidič-ne já jako brigádník). Chápu, co tím myslíte, pane kolego - fakt nevím, zda v 50tých letech musel být držitel zbraně echt prověřený, nebo hlídal jeden druhého.. Jak říkám, celá kauza má mnoho otazníků. Spekulace jdou dokonce tak daleko, že Kašík s Honzátkem byli odstraněni záměrně - skrze "bílé koně" Mašíny. Že do skupiny se někým od přátel Mašínů (řízených StB) dostaly informace, nebo snad tip (nasměrování) na tyto určité služebny.. oba přísl. SNB chtěli od sboru odejít. Tak byli obětováni..
Ale to fakt na okraj, asi fámy.
Tito přísl. SNB nebyli ovšem jediní - více případů jiných odbojových skupin třeba zde: http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011081801
Na hřbitově se stalo něco strašnýho...
Uživatelský avatar
Honza Zeman
předseda
Příspěvky: 2527
Registrován: stř 28. kvě 2008 18:24:05
Bydliště: rodný domek na Zbraslavi

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Honza Zeman »

Jelikoz tu byla zminena kniha Svedomi hrdinu (M.Kacor), tak ji mohu nabidnout ke studiu, lezi mi prectena v knihovne. Nabidky kdyztak pres SZ, rozumna cena :)
....dnes bude ten, slavnej blaznivej den....dnes bude ten, slavnej blaznivej den......
Uživatelský avatar
nalim159
major
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 10. čer 2008 13:07:55
Bydliště: Kysucké Nové Mesto

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od nalim159 »

Koštýř píše: fakt nevím, zda v 50tých letech musel být držitel zbraně echt prověřený...
Bez urážky, pane kolego, ale jestli vy si ta padesátá léta trochu moc - hledám ten správný výraz - dejme tomu nedémonizujete. Asi vím, odkud vítr fouká, rozvinu myšlenku později.
Událo se hodně špatného, to nechci ani v nejmenším zlehčovat. Na druhou stranu, existují i tzv, dějiny všedního dne, dějiny pohledem běžných občanů. Jde to trochu proti seriózním a často také "seriózním" historickým pracím, kde je dost často cítit současný kurs (nebo chcete-li ideologie). Ale hlavně, tam to sledujeme s odstupem nějakých 50. let, všeznalým pohledem a pod určitým úhlem pohledu. Ale tehdejší lidé (drtivá většina těch lidí) vnímali a vnímají všední život trochu jinak, nenahlíží na něj optikou dějinných událostí. Žijí třeba jako my nyní (co my víme, třeba jsme svědky startu ekonomické krize a další světové války a někdo za 50. let si bude říkat, jaký to byl multi-kulti, enviro, kapitalistický nebo co já vím jaký teorosimus a totalitarismus :mrgreen: a jak jsme v tom vůbec mohli žít, když vlastně všichni byli nespokojení a nesvobodní ). Trochu jsem odbočil - k jádru pudla:

1. oficiální prameny mohou například mluvit o tom, že kdo dostal v 50. letech zbraň, byl prověřený soudruh. (zjednodušeně řečeno).
2. z hlediska dějin všedního dne (normálního života) to byl třeba "obyčejný" příslušník SNB, SOOŽ, vím já čeho ještě. Jednou za rok šel na střelby a každý den po práci na pivo. Bylo to jeho povolání, jeho práce, která jej třeba bavila, třeba nebavila, ale většina lidí v tom nehledala politiku. Platil členské příspěvky do ROH a třeba do KSČ, věřil myšlence "lepšího světa bez války" a tím pro něj politika hasla. A řekl bych, že takových lidí byla většina.
3. V neposlední řadě - podívejte se, kolik lidí volilo KSČ v roce 1946 a kolik členů měla KSČ třeba právě v roce 1953. To číslo vám asi vyrazí dech. Cca polovina dospělé populace v produktivním věku. To byli všichni echt prověření ? Nebo tam všichni "museli"? Hodně lidí tomu skutečně věřilo (po 2. sv. válce se není čemu divit). A nebyla to jen "lůza", která naletěla na sliby všechno všem a tak trochu ze závisti byla proti (dejme tomu) kapitalismu.

Chtěl jsem jen říct, že na ona 50. léta se dá podívat i jinak.

Takže se třeba podívejme na ta 50. léta i takto. A řekněme si, je brutálně podříznutý člověk nutnou a nezbytnou obětí v boji (za co vlastně)? Je to člověk, který hájí nějakou ideologii, nebo jen vykonává své povolání, prostě chodí do práce (ať už to je SNB, pokladník, horník, lékař...). Kde je ta hranice, která je dnes vykládána tak, že "kdo měl pistoli, byl echt", byl to jednoznačně nejméně přisluhovač režimu a podílel se na onom teroru a totalitě? Těžko říct.

A už vidím, jak někdo píše, že třeba příslušníci SIPO nebo SCHUPO taky jen chodili do práce. Ano, chodili, je to tak. (Však se také nebavíme např. o paralele atentát na Heydricha X odstranění náměstka ministra vnitra - náčelníka StB ale ani o parelele mezi zabitím protektorátního četníka při přestřelce s parašutisty a podříznutím strážmistra SNB Mašíny). Já osobně to na stejnou roveň dát nemůžu.

Proto pro mě nebudou Mašínové nikdy hrdinové. A proto je mi také z jejich vyznamenání na blití.
Ale, čože...? Na návštěve?!
Uživatelský avatar
Koštýř
kapitán
Příspěvky: 355
Registrován: ned 05. dub 2009 16:06:54
Bydliště: Hájecký hřbitov

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Koštýř »

Dík za příspěvek, pane kolego. Dobře napsán, v podstatě souhlas - na pár vyjímek. Já samozřejmě nechci dělat z 50tých let dobu absolutního teroru nebo snad občanské války.. Ta byla třeba v Řecku, dík komunistům :( .
Ano, obyčejný život normálních lidí.. kteří se musí nějak živit, mít rodiny, děti. Jako v každé době. Akorát ta tenká hranice mezi nutností a přisluhovačstvím - to je problém. Jako za války lidé makali ve zbrojovkách apod. pro Němce - někde dle možností laxně (výroba zmetků atd.), jinde (např. Zbrojovka Brno) celkem pilně až do posledních dnů.. :(
Stejné to bylo v celém období socialismu. Byli lidé (soudruzi), kteří nikomu neškodili, neublížili. A samozřejmě jiní (většina?), co udávali, ubližovali.. Např. pamatuji jistého "domovního důvěrníka", co během oslav 1. a 9. května obcházel barák a pilně sledoval vlaječky.. Běda, když jsme vyvěsili pouze české! Jako děti jsme to dělávali pořád (bez vědomí rodičů). A nebylo to výchovou v rodině - prostě jsme se zajímali o válku, sledovali dokumenty (tehdy dostupné), i třeba lepili modýlky letadel a četli Letectví a kosmonautiku - kde se občas objevil článek o letcích v Anglii apod. Shrnuto - nebyli jsme "vymyté mozky" tehdejší propagandy.
A samozřejmě přítomnost sovětských vojsk tomu dvakrát nepřidala. Když "dospělí" čile obchodovali s benzínem nebo rádii apod. (s ruskými vojáky), tak my jako děti (celé party ze sídliště a odjinud) jsme se snažili "rusákům" škodit. Proražením nádrží u vozidel (2x Zil, 1x u Gazu), posprejováním aut, vypouštěním pneumatik.. Zapálením poštovních schránek nacpanými Pravdou :) atd. Jasně - maličkosti.. ale od dětí (!). Bože..jak to vypadalo v ruských panelácích - nasráno ve výtazích, na chodbách.. odpadky i celé bochníky chleba létaly z oken :roll: .. Útoční a povýšení důstojníci i jejich ratolesti, zmalované "marfuši" s nosánkem nahoru, co z nákupů táhly třeba čtyři odpadkové koše :mrgreen: - jeden pro sebe (na co, když odpadky se válely všude..), zbytek posílali do širé Rusi.. Jo - a ten dom. důvěrník - taky jsme mu škodili.
To vše v 80tých letech. Takže se vůbec nedivím Mašínům, že měli odpor vůči komunistům.. Já je chápu. Za určité činy (asi) není omluva, ale celkově souhlas. S vyznamenáním nevím, stejně přišlo až.. Nemuselo být, a myslím, že ani oni o něj (jakékoliv) nestáli. Zřejmě věděli proč..
Mašínové jsou a nejsou hrdinové, stejně jako jsou a nejsou vrazi - tak to zatím vidím.
Na hřbitově se stalo něco strašnýho...
Uživatelský avatar
nalim159
major
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 10. čer 2008 13:07:55
Bydliště: Kysucké Nové Mesto

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od nalim159 »

Ale, čože...? Na návštěve?!
Uživatelský avatar
Koštýř
kapitán
Příspěvky: 355
Registrován: ned 05. dub 2009 16:06:54
Bydliště: Hájecký hřbitov

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Koštýř »

Dík za odkaz - Reflex jsem kdysi dost četl. No, další názor.. Třeba u Hulínského mě nepřekvapuje (Blog iDnes), naopak pan Křeček -také ČSSD- to napsal o řád lépe.
Jak tak průběžně sleduji : základní problém je v mnoha očích zabití (vraždy) příslušníků SNB a pana Rošického. Plus zranění Leciána.. Proč? Protože to byli Češi. Nikomu nevadí zabití příslušníků VoPo (!), ozbrojené složky spřáteleného státu.. :? Proč to nikdo v debatách apod. nevytahuje?? Když tedy vrazi - tak se všemi obět'mi - ne? To prostě NIKDO neřeší, protože "nám" to může být putna.. Mašíni zabili ČECHY - a to se neodpouští.. (?!?). Aha..
A co zastřelená Muzikářová a Valehrach v Brně? Střílel ČECH! Vadilo (vadí) to někomu? Asi ne.. :evil: . Co popravená M. Horáková? Také zavražděná ČEŠKA ČECHY! Také to zřejmě nikdo neřeší.. Že po pokladníkovi Rošickém zůstal syn - ano. A po M. Horákové zůstala dcera Jana!
Případ zabití pana Rošického je určitě hodně.. Co sakra napsat. Neštastná obět', shoda náhod.. Ano - je to smutné. Myslel to dobře - hrozil mu kriminál a kdo ví co ještě.
Každý se ohání tím, že zajatci se nezabíjejí - je to proti... no všemu. Ano - ale zase.. Zajatí Němci byli také (v případě nutnosti) likvidováni. A nejen vojáci.. Jistě zaslouženě, přesto se našlo pár vyjímek.. co Brněnský pochod smrti? Střílely se ženy, děti.. Dělníci ze Zbrojovky, co do poslední chvíle makali pro Říši :x , ti byli najednou spravedlivou rukou - s prstem na spoušti..
Trošku odbočím - slavné jednotky SAS v podstatě můžou (mají) zabít civilistu, pokud by je mohl následně prozradit. A věřím, že nejen oni. I Sověti třeba v Afghánistánu, Čečně..
Aby bylo jasno - já nejsem "ten chytrý, co všechno ví" :mrgreen: , to vůbec. Nedělám z Mašínů a priori hrdiny, jen se snažím pochopit souvislosti - jejich činů, oné doby.. Například kamarád viděl dokument Země bez hrdinů..(ČT) a prý jsou Mašíni vrazi. Doporučil jsem mu nějaké články, knihy atd. - a už tak jednoznačný názor nemá. Ano, pochybnosti zůstaly, ale.. To vidím jako cestu - každý má svůj názor, O.K. , ale snažit se na kauzu dívat ze všech stran - a ne tak "od stolu" plácnout vrazi. Třeba byli, třeba až tak ne.
Na hřbitově se stalo něco strašnýho...
Uživatelský avatar
nalim159
major
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 10. čer 2008 13:07:55
Bydliště: Kysucké Nové Mesto

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od nalim159 »

Mašíni by dle mého přesvědčení při své "hrdinné odbojářské" cestě zamordovali kohokoli, kdo by se jim dostal do rány. Byl by to přece občan ČSR, tedy darebáckého státu a beztak komunista.
Viz např. Tomáš Zahradníček: "Nedokázali nic víc než zabít několik náhodných lidí, které považovali za nepřátele."

Děkuji za debatu, nicméně s Mašíny (resp. debatou nad Mašíny) končím. Raději zpět k "našemu" seriálu ;) .
Ale, čože...? Na návštěve?!
Uživatelský avatar
Koštýř
kapitán
Příspěvky: 355
Registrován: ned 05. dub 2009 16:06:54
Bydliště: Hájecký hřbitov

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Koštýř »

Ještě třeba tohle - pro větší pochopení.. http://www.svedomi.cz/aktuality/a2004/k ... sinove.htm Zajímavé čtení.. :( Např. zámečník L. Horáček, zhotovil Švédovi plech. krabice na zbraně - jinak žádný jiný "zločin" - a dostal 17 (!!) let.. :shock:
Komunisté se mstili až.. Jako náckové - do posledního "kolene". Ne odsoudit (možná po právu - vražda /zabití/ pokladníka) pouze pachatele.. ale všechny příbuzné a známé! Proboha..
Já nevím, asi jsem jinak vychován nebo snad geny po dědovi.. Prvorepublikový poručík Čsl. armády, posléze demobilizován, v odboji (Obrana národa). Po válce znovu ve službě - mj. účasten na výcviku brigád Haganah, nebo v roce 1950 (noc z 15. na 16. 8.) jedním z velících důstojníků VVP Ralsko. Tehdy došlo k nehodě pplk. Antonína Sochora, hrdiny SSSR a nositele Leninova řádu, pěti Čsl. válečných křížů..
Dodnes není úplně jasno, zda to nehoda byla. Děda o tom nikdy nechtěl mluvit... akorát "na půl huby" vždy pronesl slovo nehoda, bylo to prý vyšetřené.. A dál nic. Vždy debatu utnul. Proč? .... (V r. 54 byl komunisty vyhozen z armády.. :evil: )
Zůstaly pochybnosti, nezodpovězené otázky.. Podobně se to snažím vidět u Mašínů. Jako u Sochora je většinová (ta správná?) verze nehoda, tak u Mašínů je většinová (ta správná?) verze vrazi..
Možná uvidíme za pár let, nějaké nové objevy v archivech - nebo třeba promluví Josef Mašín. Třeba se "přizná", že to nebylo nutné, nebo si vše vezme do hrobu. Nevím (nevíme) v podstatě nic. I po všech těch dokumentech, výpovědích atd. Vše je zprostředkováno - jak stranou Mašínů, tak "druhé strany".
Tím bych to uzavřel - jinak tu budeme debatovat až.. :lol: . Zajímavé odkazy vítány a osobní názor každého respektuji - jak jsem psal již dříve.
Naposledy upravil(a) Koštýř dne stř 31. srp 2011 15:52:44, celkem upraveno 1 x.
Na hřbitově se stalo něco strašnýho...
Uživatelský avatar
Koštýř
kapitán
Příspěvky: 355
Registrován: ned 05. dub 2009 16:06:54
Bydliště: Hájecký hřbitov

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Koštýř »

nalim159 píše:Raději zpět k "našemu" seriálu..
Jéžiš.. omlouvám se, nějak jsme se "minuli" s příspěvky. Já psal, aniž bych věděl že je "debata ukončena" :P . Ale souhlas, bylo to zajímavé a už stačilo. Zpátky k Honzovi! 8-)
Na hřbitově se stalo něco strašnýho...
Uživatelský avatar
Fredy
kapitán
Příspěvky: 366
Registrován: stř 06. črc 2011 19:39:33
Bydliště: Kiliánka (před požárem)

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Fredy »

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 228000028/ Zde reportáž se spisovatelem Janem Novákem o Mašínech.Mimo jiné tam říká,že společnost vnímá Mašíny negativně i díky seriálu 30PMZ.P.S.Musíte si to posunout jen na rozhovor,před ním jsou ještě jiné reportáže.....
"Každou chvíli se na mýtině objeví světlo,vyjdete ven a půjdete rovnou za světlem,až uvidíte strejčka....."
Uživatelský avatar
malej Míra
bývalý předseda č.2
Příspěvky: 2644
Registrován: stř 28. kvě 2008 19:01:31
Bydliště: Roztoky u jezu, Hochtorgasse 27.

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od malej Míra »

Fredy píše:...Mimo jiné tam říká,že společnost vnímá Mašíny negativně i díky seriálu 30PMZ...
Přesně to si myslím také a podtrhuji to písmeno "I", protože to pochopitelně není jediný důvod. Nicméně to je tak asi všechno, co se k tomu dá napsat, prostě to tak bohužel je... ;) :D
Mám ti ukázat jak plave?
Uživatelský avatar
Salaba
major
Příspěvky: 818
Registrován: stř 28. kvě 2008 18:27:18
Bydliště: Hájice u Prahy

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Salaba »

Když jsem se dozvěděl informaci, o které je tento článek doslova mě to zvedlo ze židle a na adresu "odbojáře" vraha Mašína zaznělo nespočet vulgárních slov. I když už jsem se zde víceméně před časem zařekl, že po výměně názorů spolu s fakty zde mezi diskutujícími se již dál nebudu k tomuto tématu vyjadřovat, měl jsem pocit, že toto nemravné vyjádření přeci jen okomentuji. Ale myslím, že je to zbytečné... Stejně tak zbytečné je asi komentovat "spanilé jízdy" sestry obou vrahů - Zdeny Mašínové, která se nyní po letech zhlédla v Ludmile Pelikánové a se svým "křeslem pro hosta" objíždí republiku, aby "hloupým" studentům při besedách vysvětlila, jací byli její bratři úžasní hrdinové.
Tak tedy jen pro info a bez komentáře... ;)
No tak co, loučit se nebudem, snad se ještě někdy uvidíme že jo?! A pak si teprv dáme to správný tóčo!!!
Uživatelský avatar
Hanele
pokladník fanklubu
Příspěvky: 1142
Registrován: sob 19. úno 2011 17:01:33
Bydliště: Třeboň

Re: Skupina bratří Mašínů

Příspěvek od Hanele »

Salaba píše:tento článek... doslova mě zvedl ze židle a na adresu "odbojáře" vraha Mašína zaznělo nespočet vulgárních slov...
Ano, tyto Mašínovy názory opravdu nezasluhují žádný komentář... :roll:

A kdo ještě nemá Zdeny Mašínové dost ;) , může se v pátek 3.2.2012 ve 20:55 na ČT1 podívat na její 13. komnatu.
Vybráno z anotace k pořadu: "(...) V životě Zdeny Mašínové ale nemá slovo strach (!) místo (...) "
"Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind."
Odpovědět