29. díl - Mimikry

Chyby a úlety, kterých se dopustili tvůrci, herci apod.
Odpovědět
Bláha
major
Příspěvky: 652
Registrován: stř 01. úno 2017 22:37:45

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Bláha »

Uživateli prof.Braunovi si dovoluji jako nováček vytknout chybu v jeho podpisu.Prof.Braun ve filmu říká"my nejsme jen tak nikdo".
Tak zase vejslech?Neměli by sme jít radši na pivo?
Bláha
major
Příspěvky: 652
Registrován: stř 01. úno 2017 22:37:45

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Bláha »

A ještě by někdo ze znalců mohl doplnit do zbraní co to má Chozé za vystřelovací nůž co chystá na Kaisera.
Tak zase vejslech?Neměli by sme jít radši na pivo?
Uživatelský avatar
torst
kapitán
Příspěvky: 316
Registrován: pon 23. úno 2009 10:54:08
Bydliště: Kateřinská Hora

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od torst »

Když O. Vlach vystřelí na pilota, zůstane závěr Waltherovky otevřený, jako po vystřelení posledního náboje. V dalších záběrech je samozřejmě pistole v plné pohotovosti, žádná výměna zásobníku.
Tak řekni jak to tenkrát bylo ! Mluv za nás, Honzo !
Uživatelský avatar
Dobesch
major
Příspěvky: 628
Registrován: stř 11. čer 2008 8:06:22

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Dobesch »

ASi nejhezčí chybka se povedla při prvním pokusu o prověření jak probíhá letištníkontrola -- dobře se koukejte - po kontrole totiž kontrolorka pošle matku s dítětem zpět do odletové haly --mezi prosty, nezkontrolovany lid. Bejt Voldřich, tak z toho usoudim, že je to na pohodu, a po kontrolemužu kver v klidu podstrčit. Vlastně až Modraka s Chosem posílájí po kontrole dal smerem k plose...do sparu Gajdose
Možno tou dolinou ide ten voz.........
Uživatelský avatar
Hermine von Paulsen
major
Příspěvky: 1719
Registrován: pon 30. kvě 2016 20:15:48

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Hermine von Paulsen »

Nie som si na istom, tak mam otazocku: Nie je nahodou pasazier z lietadla na poslednom sedadle vzadu vpravo ten isty figurant, co za volantom mercedesu so zahranicnymi priekupnikmi drog? Vie niekto potvrdit, resp. vyvratit? Podobnost sa mi zda velka.
"Společnost potřebuje takové specialistky jako jsem já."
"Která společnost?"
"Naše. UTC."
Uživatelský avatar
heinrich
kapitán
Příspěvky: 323
Registrován: pát 26. srp 2016 19:32:08
Bydliště: Praha 411

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od heinrich »

Hermine von Paulsen píše:Nie som si na istom, tak mam otazocku: Nie je nahodou pasazier z lietadla na poslednom sedadle vzadu vpravo ten isty figurant, co za volantom mercedesu so zahranicnymi priekupnikmi drog? Vie niekto potvrdit, resp. vyvratit? Podobnost sa mi zda velka.
Já vidím dva různé typy, ale třeba mám vlčí mlhu. ;-) Jedině, že by nejdříve točily letadlo a potom předávku drog.
Ttttatata tabák dáš?
Uživatelský avatar
Hanele
pokladník fanklubu
Příspěvky: 1142
Registrován: sob 19. úno 2011 17:01:33
Bydliště: Třeboň

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Hanele »

To jsou rozhodně dva různí lidé. Navíc nevidím důvod, proč tu takto detailně rozebírat postavy z komparzu...
"Be who you are and say what you feel because those who mind don't matter and those who matter don't mind."
Uživatelský avatar
Hermine von Paulsen
major
Příspěvky: 1719
Registrován: pon 30. kvě 2016 20:15:48

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Hermine von Paulsen »

Hanele píše: sob 11. čer 2011 7:29:15 Objevila jsem asi další scenáristický nedostatek, pokud jde o posloupnost v ději:
Olga Halámková přišla do klubu některý den večer a zemřela druhý den brzo ráno, našli ji pár hodin potom.
Kájík Vondřich přichází na stavbu a říká Josému: Včera jsem nakupoval (...) a ta buchta, co se objevila v diskoklubu předevčírem.
U matky Halámkové říká Zeman: Vaše dcera odešla z koleje ve čtvrtek večer a byla nalezena v pátek ráno. (Podle toho, co řekl Vondřich, by tedy měla být sobota).
Matka Halámková ale reaguje: Olga přijede v sobotu (Jako by byl nějaký jiný den.)
Zeman se pak vrací domů a Lída mu na otázku, kde je Blanka, odpovídá: Má babinec ve Floře, je přece čtvrtek, vždyť víš.
Tak co je vlastně za den? :?
Strasne rada pozeram tento diel. Myslela som pri tom posledne na tento Vas vyrok Hanele. Nemusi byt nutne chyba to, co popisujete.

Olga Halamkova prisla do klubu konkretne v stvrtok vecer. Spravne ste uviedli co hovori Zeman Halamkovej matke: ja to este zopakujem aby sa mi neroztrhla myslienkova nit "Vase dcera odesla ve ctvrtek kolem seste hodiny vecer ... a uz se nevratila".
Nevedno sice aky je teraz den, (to sa dozvieme az z rozhovoru Honzu s Lidou ked pride vecer domov) a pokracuje medzitym matka: "mesic uz nebyla doma..." a este "...cekame ji v sobotu..." a potom Zeman: "Vase Olga byla nalezena v patek v osm hodin rano...mrtva"

Kajik Vondrich ako ste spravne poznamenali na stavbe hovori co hovori, z toho vyplyva, ze geodet, (ktory s asistentami ako sam hovori "vyhral terno") pracuje aj v sobotu (to je trochu cudne, pretoze v roku 1972 uz sobota nebol standardne pracovny den, avsak sporadicky sa pracovne soboty objavovali este potom i v osemdesiatych rokoch, takze ani toto nemusi byt nedostatok, mozno prave na tento den vysla taka pracovna sobota. Krasna ukazka toho, ako sfetovana mladez z piatka, nevladze plnit ukoly v pracovnu sobotu.

Takze co je vlastne za den? Je ctvrtek, lebo Blanka "ma babinec ve Flore" a pride domov podla Lidinych slov: "nejdriv v deset". Hodinky (budik) v Lidinej studentskej izbe ukazuju cas cca 8 hodin vecer.

Hanele, pravdepodobne Vas zmiatla scenka Honza-matka Halamkova, ktora akoby plynule nadvazovala na predchadzajucu geodeticku scenku s Kajikom, zdanlivo akoby v horizonte odstupu max. 1 dna.

Avsak musime si predstavit, ze medzi Kajikovym nakupovanim v piatok rano v samoobsluhe, t.j. den najdenia mrtvoly, a den nato rozhovorom doktor-Honza-Gajdos a rozhovorom Kajik s kumpanmi na stavenisku a tym, kedy sa az bezpecnosti podarilo identifikovat mrtvolu postradajucu akekolvek osobne dokumenty ("obcanku" jej vzala predsa Chozeho baba) mozme kludne to casove rozpatie akceptovat aj na 5 dni.

Cize zosumarizovanie:

ctvrtek vecer diskoklub,

noc zo stvrtka na piatok: mejdan v byte

piatok nadranom presun do parku a smrt okolo 3 hodiny rano (doktor Zemanovi neskor hovori ze v case najdenia mohla byt mrtva asi tak 5 hodin)

piatok rano v 8 hodin nalez mrtvoly.

Pitva a laboratorne testy realizovane v ten isty den.


Scenka doktor u Honzu v kancli a ma uz vysledky, cituje z pitevnej spravy. Urcite nemohol byt pitevny protokol v takejto podobe hotovy uz v piatok (t.j. v den nalezu), predovsetkym s ohladom na pritomne podrobne vysledky testov. Nie som specialista, ale "zbytek heroinu v krvi, velice nekvalitního..." "pak, stopy po marihuane v plicich" okrem toho v kancelarii ide cez okna svetlo, je este den, nie vecer, na taketo laboratorne zistenie je potrebna dlhsia doba, nie len tak na pockanie... teda moze byt najskor sobota. Pripustme teda, ze je sobota, a ze vysledky z labaku boli expresne hotove ak Halamkova lezala na pitevnom stole uz v piatok doobeda, povedzme, ze v sobotu poobede boli testy hotove, lebo inak by casovo nemohla nadvazovat spominana sobotna geodeticka scenka.

Doktor Gajdosovi: "Uz znate jeji totoznost?" Odpoved: "Nie, nemala pri sebe vobec nic a nikto ju zatial nehlada, ani v Prahe ani nikde inde..."

Mozme to uzavriet takto: Testy na pritomnost drog a pitevna sprava boli vyhotovene do cca 24-30 hodin (aj v ramci teda tej pracovnej soboty ;-) i ked ja osobne si myslim, aj ked nie som specialista, tak z pocutia -ze taketo testy trvaju 2-4 dni ) a Bezpecnosti trvalo max 5 pracovnych dni (ak ratame aj tu pracovnu sobotu ;-) kym zistila o koho sa jedna. A preto ta navsteva az v stvrtok (t.j. 7 dni po smrti Olgy) u jej matky.

PS: Ak by taketo testovanie na pritomnost drog v krvi a v plucach + podrobna analyza drogy a jej "kvality" realne nemohlo byt vyhotovene do cca 24-30 hodin ale bola by potrebna dlhsia doba (2-4 dni), v tom pripade by bol jediny nedostatok v dieli ten, ze geodeticka sobotna scenka mala byt uvedena prv, nez scenka v kancli s doktorom v neskorsi den.
"Společnost potřebuje takové specialistky jako jsem já."
"Která společnost?"
"Naše. UTC."
Uživatelský avatar
Hermine von Paulsen
major
Příspěvky: 1719
Registrován: pon 30. kvě 2016 20:15:48

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Hermine von Paulsen »

Hermine von Paulsen píše: stř 20. čer 2018 20:24:14
Hanele píše: sob 11. čer 2011 7:29:15 Objevila jsem asi další scenáristický nedostatek, pokud jde o posloupnost v ději:
....
.... Ak by taketo testovanie na pritomnost drog v krvi a v plucach + podrobna analyza drogy a jej "kvality" realne nemohlo byt vyhotovene do cca 24-30 hodin ale bola by potrebna dlhsia doba (2-4 dni), v tom pripade by bol jediny nedostatok v dieli ten, ze geodeticka sobotna scenka mala byt uvedena prv, nez scenka v kancli s doktorom v neskorsi den.
Neda mi pokoja tento diel, pokial ide o postupnost deja. Znova pozeram predmetne scenky: doktor Vesely s pitevnym protokolom - Zeman - Gajdos a geodeticka akcia.

Casovy interval v geodetickej scenke sa nam predsa zuzuje, a tymto: Okrem divokych rastlin ktore mozeme v terene - kde sa pohybuje malátny Chozé - bezpecne rozpoznat ako napr. Achillea millefolium (rebricek obecny) zbadame i "specificku" Cichoria intybus (čekanka obecna), specificku v tomto pripade preto, pretoze nam jasne vymedzuje cas, kedy sa scenka mohla odohrat. Modre kvety tejto hojne vyskytujucej sa rastliny totiz kvitnu len v case od cca 6 hodiny rano a okolo poludnia sa uz zatvaraju (cca okolo 12 hodiny).

Tym padom sa geodeticka scenka nemohla odohrat popoludni a tym padom sa aj nutne skracuje cas, za ktory museli byt vyhotovene vysledky: drogove testy z krvi mrtvej Halamkovej plus pitevna sprava - t.j. muselo to byt hotove tiez uz v sobotu dopoludnia (teda prakticky do cca 24 hodin) a v ziadnom pripade nie s takou casovou rezervou az do popoludnia, kedze scenka s doktorom je uvedena pred touto geodetickou.

Zda sa mi to pritiahnute za vlasy, aby v sobotu rano, resp. dopoludnia uz Dr. Vesely mal taketo informacie, vysledky aj pitevny protokol k dispozicii, preto sa nazdavam, ze nedostatok predsa bude spocivat v tom, ze geodeticka sobotna dopoludnajsia scenka mala byt uvedena pred scenkou s Dr. Veselym-Zeman-Gajdos, ktora sa mala odohrat neskor (sobota popoludni-nedela pripadne az pondelok)
"Společnost potřebuje takové specialistky jako jsem já."
"Která společnost?"
"Naše. UTC."
Hamrus
strážmistr
Příspěvky: 67
Registrován: úte 12. led 2010 20:48:31

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Hamrus »

Nezdá se vám divné, že Vondřich se Svidnickou horko těžko propašovali do letadla dvě pistole, ale on navíc tam ještě nějak protáhl fety?
Uživatelský avatar
Hermine von Paulsen
major
Příspěvky: 1719
Registrován: pon 30. kvě 2016 20:15:48

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Hermine von Paulsen »

Hamrus píše: ned 30. zář 2018 15:31:38 Nezdá se vám divné, že Vondřich se Svidnickou horko těžko propašovali do letadla dvě pistole, ale on navíc tam ještě nějak protáhl fety?
To sa mi nezda vobec divne. Kajik bol ukazkovy psychopat, cize on neuvazoval v takych intenciach, ako Vy alebo ja.
"Společnost potřebuje takové specialistky jako jsem já."
"Která společnost?"
"Naše. UTC."
Hamrus
strážmistr
Příspěvky: 67
Registrován: úte 12. led 2010 20:48:31

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Hamrus »

Sice byl feťák, ale na druhou stranu dokázal vymyslet plán, jak emigrovat. Takže musel brát v potaz všechna rizika
Uživatelský avatar
Lipinski
major
Příspěvky: 2051
Registrován: úte 01. bře 2016 22:54:46

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Lipinski »

Taky myslim. A měl stříkačku atd. plus ty ampulky opiátu, to muselo bejt nápadný.
"Ani jsem neušil, že jste Sundance Kid... Když budu tasit, zabijete mě."
"To je pravděpodobný."
Uživatelský avatar
Hermine von Paulsen
major
Příspěvky: 1719
Registrován: pon 30. kvě 2016 20:15:48

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Hermine von Paulsen »

Hamrus píše: sob 06. říj 2018 13:01:56 Sice byl feťák, ale na druhou stranu dokázal vymyslet plán, jak emigrovat. Takže musel brát v potaz všechna rizika
Takych planov je milion a ma ich milion blbcov. Mal iba stastie, ze mu to vyslo. Mozno striekacku s ampulami ani neskryval, stacilo napr. tvrdit (v tom case), ze je cukrovkar a ma zo sebou inzulin...ved aky bol nahodeny do slusiveho oblecenia...a so sebou maminku s detatkem...
"Společnost potřebuje takové specialistky jako jsem já."
"Která společnost?"
"Naše. UTC."
Hamrus
strážmistr
Příspěvky: 67
Registrován: úte 12. led 2010 20:48:31

Re: 29. díl - Mimikry

Příspěvek od Hamrus »

Tak klobouk dolů. Inzulín mě nenapadl. Diabetik naštěstí nejsem, tak nemám páru o tom, jak vypadala osobní potřeba cukrovkáře...
Odpovědět