Agenti rozvědky
Agenti rozvědky
Škoda že v seriálu více neobjasnili, ve který státech působili čeští agenti rozvědky. Zajímalo by mě totiž, jestli by tam jmenovali USA, kde skutečně jeden český agent tenkrát působil v CIA. Jmenoval se Karel Koecher. Po prozrazení byl vyměnět zpátky do ČSSR a pak krátce pracoval v Prognostickém ústavu.
- Jirka
- strážmistr
- Kontaktovat uživatele:
Re: Agenti rozvědky
Státní tajemství by asi jen tak v seriálu neprozrazovali, i kdyby šlo o staré informace. A scénárista určitě nebyl žádný šéf rozvědky, o takových věcech mohl sotva kdo něco tušit. (Ale jinak byli českoslovenětí agenti určitě všude 8-) )
„Šaráda pokračuje“
Tak me napadlo, ze kdyby se netocily ty jihoamricky dily ale melo se tocit nekde bliz jestli by nahodou neposlali super agenta Hradce vyhodit do vzduchu Svobodnou Evropu. A hned nam tu vyvstal dalsi agent -- kpt. Minařík :D
Možno tou dolinou ide ten voz.........
V daždivom Londýne Václav Jelínek alias Erwin van Haarlem.
A hneď aj dotaz. Vraj najdlhšie a najlepšie fungujúcim naším agentom v BND bol Jan Fleissig. Nejaké podrobnosti majú byť v Respekte č.1/1992.
Bohužial majú spoplatnený archív. Nemáte niekto k dispozícii tento článok resp. nejaké ďalšie informácie ?
A hneď aj dotaz. Vraj najdlhšie a najlepšie fungujúcim naším agentom v BND bol Jan Fleissig. Nejaké podrobnosti majú byť v Respekte č.1/1992.
Bohužial majú spoplatnený archív. Nemáte niekto k dispozícii tento článok resp. nejaké ďalšie informácie ?
- Anglie
- kapitán
- Kontaktovat uživatele:
WTZ, pokud by se pokračovalo dalšími díly, tak by se hodně vnucoval díl, který by zpracoval osudy Minaříka v Mnichově (a ano, nejspíš by to dali Hradcovi).Dobesch píše:Tak me napadlo...
Evertonians are born, not manufactured.
We do not choose, we are chosen.
Those, who understand, need no explanation, those, who don´t ... don´t matter.
We do not choose, we are chosen.
Those, who understand, need no explanation, those, who don´t ... don´t matter.
A tady se naskyta zajimava myslenka ZEMREL HRADEC doopravdy ...videl nekdo z Vas jeho telo : Nebo smrt Hradce byla jen zpravodajska hra plk. Zitneho aby zapad uveril ze toto zpravodajske eso nezije a Hradec mohl s novou identitou plnit dalsi ukoy ;)Anglie píše:WTZ, pokud by se pokračovalo dalšími díly, tak by se hodně vnucoval díl, který by zpracoval osudy Minaříka v Mnichově (a ano, nejspíš by to dali Hradcovi).Dobesch píše:Tak me napadlo...
No já myslím, že Spellman střílel dobře.
Mluv za nás, Honzo! ....... Tak řekni, jak to tenkrát bylo!
- Arnold Hackl
- předseda moravské sekce
V seriálu zemřel, ve filmu nezemřel.
V tomto smyslu se údajně vyjádřil i pan režisér s tím, že se mu víc líbí ta filmová verze.
Mě se taky líbí víc ta filmová verze.
V tomto smyslu se údajně vyjádřil i pan režisér s tím, že se mu víc líbí ta filmová verze.
Po otci Němec, po matce Čech, teď státní příslušnost Velká Británie, zástupce firmy Benson & Benson z Manchesteru.
V serialu mel pohreb ;) Zname tajne sluzby --proste byl postrelen a tak ho Zitny pochoval aby ho mohl pod novou identitou poslat znovu do akce -- treba proti vysilacce Svobodne evropy
A proto znovu ožije,Arny ty už s Hankou těžko.Arny Hackl píše:V seriálu zemřel, ve filmu nezemřel.
- malej Míra
- bývalý předseda č.2
Krakene, to se na mě nezlob, ale ožívající hrdinové, to snad patří do seriálů typu "Dallas" apod., kde se herec potřeboval na příští sérii ulejt, protože dostal lepší kšeft a pak se chtěl zase vrátit a diváci po něm toužili taky. To bych sem fakt nezanášel...kraken píše:...A proto znovu ožije,Arny ty už s Hankou těžko.
Mám ti ukázat jak plave?
- Arnold Hackl
No to je bohužel pravda.kraken píše:A proto znovu ožije, Arny ty už s Hankou těžko.
Tak s tímhle bych souhlasil, ovšem s jedinou vyjímkou a tou je právě Jirka Hradec.malej Míra píše:Krakene, to se na mě nezlob, ale ožívající hrdinové, to snad patří do seriálů typu "Dallas" apod., kde se herec potřeboval na příští sérii ulejt, protože dostal lepší kšeft a pak se chtěl zase vrátit a diváci po něm toužili taky. To bych sem fakt nezanášel...
V jeho případě bych si opravdu dokázal představit, že ho Žitný skutečně někam zašil a pohřeb jen fingoval.
Po otci Němec, po matce Čech, teď státní příslušnost Velká Británie, zástupce firmy Benson & Benson z Manchesteru.
- malej Míra
- bývalý předseda č.2
To by snad ještě šlo. ;) Záleží také, jak by se do děje vrátil. Určitě ne hned, ale v nějakém vhodném překvapivém momentu. Ale nikoho jiného bych na milost nevzal... :lol:Arny Hackl píše:...Jirka Hradec. V jeho případě bych si opravdu dokázal představit, že ho Žitný skutečně někam zašil a pohřeb jen fingoval.
Mám ti ukázat jak plave?
- Arnold Hackl
Něco právě nosím v hlavě, ale nechci to sem zatím dávat.malej Míra píše:... Záleží také, jak by se do děje vrátil. Určitě ne hned, ale v nějakém vhodném překvapivém momentu...
Rád bych to v dohledné době hodil na papír (nebo spíš do PDF), teda jestli na to budu mít čas.
- malej Míra
- bývalý předseda č.2
Momentálně je v trafikách k mání pro fanoušky tohoto tématu za 45 Kč zajímavý časopis: Epocha SPECIÁL léto 2008 - 33 nejslavnějších špiónů v dějinách světa.
Listoval jsem si v tom v Albertu ve frontě u pokladny a ikdyž to není úplně moje parketa, tak jsem neodolal a koupil si to. :P
Listoval jsem si v tom v Albertu ve frontě u pokladny a ikdyž to není úplně moje parketa, tak jsem neodolal a koupil si to. :P
Mám ti ukázat jak plave?